logo
Email: info@skamander.be | Telefoon: +32 495 22 12 21
line
Het adviesorgaan voor Atleten & Recreanten!
HOUDINGSANALYSE
 
HOUDINGSANALYSE
Goede basishouding Een goede houding in zit of stand verbetert de krachtverdeling door het lichaam. Een betere krachtsverdeling zal zorgen voor een beter functioneren van het musculoskeletale, neurale en viscerale systeem.

Dit helpt om ons lichaam te beschermen tegen blessures en dysfuncties.

Slechte basishouding Als het lichaam niet in een goede positie staat, of niet goed beweegt, kan dit leiden tot gewrichts- en spierproblemen. Denk maar aan een slechte houding op het werk of aan de computer, die hoofdpijn, nekpijn of rugpijn kan veroorzaken. Pijnpunten detecteren Houdingsproblemen kunnen het resultaat zijn van biomechanische fouten, eventuele vroegere letsels, ergonomische fouten thuis of op het werk, of zelfs door psychosociale problemen.

Vaak is het een combinatie van factoren. In ieder geval zullen deze factoren een belangrijke rol spelen bij het behandelen van de klacht.

Oplossing SKAMANDER zorgt voor een specifieke integrale aanpak bij het bepalen en het behandelen van uw klacht of dysfunctie.

Uw levensstijl, eventuele psychosociale invloeden, werkgerelateerde invloeden en biomechanische afwijkingen zullen in rekening gebracht worden. Er zal getracht worden de onderliggende invloeden/factoren te begrijpen die bijdragen tot het probleem.

 
video